субота, 12. април 2014.

Brza slana peciva





Potrebno je:

2 dcl mlake vode
2 dcl jogurta
20 gr svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
brašno

Za premazivanje peciva:

3 kašike brašna
1 kašičica soli
voda

U mlaku vodu staviti  1 kašičicu  šećera, kvasac i 3 kašike brašna. Ostaviti  da malo stane. U odstajali kvasac i vodu, dodati  jogurt, ulje, so i dodati  brašno i umesiti  testo koje se ne lepi za ruke.
 Oblikovati  kuglu od testa i dobro izraditi  testo, tako što kuglu  testa bacati , udarati  od radnu površinu jedno 50-60 puta . Tada testo podeliti  na 10 delova. Svaki deo razvaljati  u elipsast oblik dužine 28 cm, a širine 10 cm i uvijati  u trubicu.
Poredjati  u pleh prethodno obložen papirom  jednu do druge da se ne dodiruju (kad se ispeku spojiće se). Ostaviti  da pecivo odstoji pola sata, pa peći.
 Posle 15 minuta pečenja, kiflice preliti  sa slanim testom i do kraja ispeći.
 Slano testo za premazivanje:
 U posudu staviti 3 kašike brašna, 1 kašikicu soli i dodati vode toliko da testo bude malo gušće nego za palačinke. Testo staviti u plastičnu kesu za zamrzivač, na kraju kese napraviti čačkalicom rupicu i tako pritiskajući kesu slanim testom išarati pecivo.
Prednost pravljenja ovog  peciva je što testo ne ostavimo da nadolazi već samo izradimo bacajući na radnu površinu i tek kad složimo u pleh stoji 15 minuta i pečemo. Skraćuje se vreme pripreme.















Нема коментара :

Постави коментар