четвртак, 27. новембар 2014.

Podvarak sa piletinom





Potrebno je:

1 srednja glavica kiselog  kupusa ( oko 1 kg)
2 pileća bataka i 2 karabataka
1 glavica crna luka
2 čena bela luka
1 dcl ulja
1 kašika  crvene mlevene paprike
so
mleveni bibe1 list lovora


Priprema:

Kupus sitno iseckati na rezance, ko ne voli da je puno kiseo oprati ga u hladnoj vodi i dobro ocediti.
Batake i karabatake staviti na zagrejano ulje i 5 minuta propržiti sa svih strana. Izvaditi ih na tanjir.
U posudu gde smo pržili batake dodati sitno seckan crni i beli luk, pržiti  2-3 minuta, dodati mlevenu papriku izmešati pa dodati seckan kupus, posoliti i dodati mlevena bibera, 1 list lovora i propržene batake sve dobro izmešati,  dodati malo vode ( oko 2 dcl) i dinstati  30 - 40  minuta uz povremeno dodavanje tople vode.
Posle dinstanja kupus staviti u posudu za pečenje prethodno pouljenu, po kupusu staviti batake blago utisnute u kupus  i peći na 200 stepeni dok bataci ne dobiju zlatno -  žutu boju.
Kada stavljamo kupus u posudu za pečenje ne sme imati previše tečnosti.