недеља, 8. фебруар 2015.

Zapečena piletina sa krompirom





Jako sočno i ukusno

Potrebno je:

2 pileća bataka i 2 karabataka
2 kašike ulja
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
600 gr krompira
3 čena belog  luka
so, mleveni biber
2 dcl mleka
200 gr kisele pavlake
2 kašike brašna
2 kašike seckanog peršuna
1 kašika šećera


Priprema:

Krompir oguliti i iseći na  kocke, šaargarepu iseći na kocke a crni  luk sitno iseckati.
U posoljenoj vodi kuvati krompir i šargarepu od kad proključa 6 minuta. Ocediti.
Na 2 kašike ulja pržiti sa svih strana batake i karabatake oko 10 minuta, posoliti i dodati mlevenog bibera. Izvaditi i na istom ulju pržiti crni luk da dobije staklast izgled.
U pleh podmazan uljem staviti ocedjen krompir, šargarepu i pržen luk, izmešati. Po vrhu staviti batake i karabatake utisnuti ih u krompir.
Izmešati 2 dcl mleka, 200 gr kisele pavlake, 2 kašike brašna, 2 kašike seckanog peršuna. 1 kašiku šećera
3 čena bela luka,  protisnuta na presu, soli i mlevenog bibera,  preliti preko krompira i bataka.
Peći na 180 stepeni  45- 50 minuta, da dobije zlatno žutu boju.