недеља, 8. март 2015.

Pileći uštipci




Brzi, sočni pileći uštipci.

Potrebno je:

500 gr pilećeg belog mesa
2 jaja
4 kašike kisele pavlake
1 kašika ulja
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice karija
mlevenog bibera
1 kašika brašna
1 kašika gustina
prstohvar sode bikarbone

Priprema:

Meso iseckati na sitne kocke.
Umutiti 2 jaja dodati kiselu pavlaku, ulje, brašno, gustin, so, kari, mleveni biber i sodu bikarbonu. Dobro sve umutiti i dodati u seckano meso, izmešati i ostaviti da stoji 1 sat na hladnom mestu.



Zagrejati ulje, kašikom vaditi masu spuštati na ulje i pržiti sa jedne i druge strane.

Kao prilog krompir. Krompir oguliti iseći na kocke i kuvati u posoljenoj vodi. Kad se skuva ocediti od vode i dok je topao krompir posuti sa rendanim sitno kačkavaljem i seckanim peršunom. Sir će se istopiti na krompiru i krompir će biti sočan. Po želji posuti tucanom crvenom paprikom.