петак, 13. март 2015.

Rolnice punjene karamel kremom





Jako ukusne rolnice punjene karamel kremom  i  kikirikijem.

Potrebno je:

Za testo:

300 gr neslanog sira
200 gr putera
2 jaja
2 kesice vanilin šećera
100 gr šećera
600 gr brašna
1 kesica  praška za pecivo

Za punjenje:

100 gr karamela sa lešnikom
2 dcl mleka
1 kašika gustina
100 gr krupnije mlevenog pečenog kikirikija
1- 2 kašike mlevenog keksa

Za posipanje:

šećer u prahu
1 kesica vanilin šećera

Priprema:

Umutiti sir, puter, šećer i vanilin šećer, dodati jaja, brašno i prašak za pecvo. Zamesiti testo, uviti u foliju i ostaviti da stoji na hladnom mestu 2-3 sata.
Za to vreme napraviti punjenje.
U posudu staviti karamele i 1 dcl mleka, kuvati na tihoj vatri dok se karamele ne istope, povremeno mešati. U drugoj posudi umutiti 1 kašiku gustina sa 1 dcl mleka, dodati u istopljene karamele i kuvati dok se ne zgusne pa dodati 100 gr mlevenog kikirikija  i mleveni keks. Ostaviti da se ohladi.
Odstajalo testo razvaljati debljine 3 mm, na kraj testa uzduž staviti fila preklopiti iseći celom dužinom i iseći rolnu na rolnice dužine 6- 7 cm, staviti na pleh prethodno obložen papirom.
Tako uraditi i sa preostalim testom i punjenjem.
Peći rolnice na 180 stepeni  20 -25  minuta. Pečene posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom.