субота, 4. јул 2015.

Puding sa Chia( Čija) semenkama





Ovo je savršen zdrav doručak, pa je najbolje puding pripremiti uveče ostaviti ga u frižideru i ujutru koristiti.
Či semenke bele ili tamnosmedje boje su jako zdrave bogate proteinima, vitaminima A,B,E I D, kao i mineralima kalcijumom, gvoždjem, kalijumom i cinkom. Ako nemamo či semenke, možemo ih zameniti sa mlevenim lanom.

Potrebno je:

300 gr crnih ribizli  ( može maline, jagode, crvene  ribizle, kupine)
3 kašike či semenki
2 kašike kokosova brašna
1 kašika meda
3 dcl gustog jogurta

Priprema:

U blender staviti ribizle, či semenke, kokos, med i jogurt. Izblendirati da se masa sjedini, staviti u posudice ukrasiti plodovima crne ribizle i listićima nane pa u frižider da stoji najmanje 1 sat i koristiti.