петак, 25. септембар 2015.

Krmenadle i krompir iz rerne




Ovako pečene krmenadle i krompir je jako ukusno i sočno.

Potrebno je:

4 svinjske krmenadle ( oko 500 gr)
800 gr krompira
so, mleveni biber
1/2 kašičice kurkume u prahu
200 gr majoneza
2 dcl soka od paradajza

Priprema:

Krmenadle posoliti i pobiberiti.
U posudu staviti majonez i sok od paradajza, izmešati i u ovu smesu staviti krmenadle uvaljati sa obe strane i da masa prekrije krmenadle. Ostaviti da stane 30 minuta u frižideru.
Za to vreme oguliti krompir i iseći na kriške.
.Krmenadle izvaditi iz marinade. Isečen krompir posoliti, pobiberiti, posuti kurkumom, staviti u marinadu i izmešati. Staviti krompir u posudu za pečenje podmazanu uljem, preko poredjati krmenadle. Preostalu marinadu preliti preko i peći na 180 stepeni 50 - 60 minuta.