петак, 30. октобар 2015.

Zapečeni krompir sa punjenim šampinjonima




Potrebno je:

4-5 krompira
400 gr šampinjona
1 glavica crna luka
1 čen belog luka
1 crvena paprika
1/2 kašičice origana
1 kašika svežeg seckanog peršuna
100 gr kačkavalja
2 dcl pavlake za luvanje
2 dcl vode
so, mleveni biber

Priprema:

Krompir oguliti iseći na kocke i kuvati u posoljenoj vodi od kad provri 10 minuta. Ocediti krompir od vode.
Za to vreme šampinjone oprati i drške  odvojiti od šeširića.
Na 1 kašiki ulja pržiti 1 sitno seckan crni luk, dodati seckane drške  šampinjona i 1 seckanu na kocke crvenu papriku. Pržiti 5-6 minuta dok voda ne ispari posoliti, pobiberiti, dodati origano i seckani peršuna.
Ovom smesom napuniti šeširiće šampinjona. Ako ostane smese za punjenje šampinjona pomešati sa krompirom.
U podmazanu posudu staviti krompir.
Izmešati 2 dcl slatke pavlake sa 2 dcl vode, malo posoliti i preliti krompir.
Preko krompira poredjati punjene šeširiće šampinjona blago ih utisnuti u krompir.
Izrendati kačkavalj i posuti po šampinjonima.
Peći na 200 stepeni 30 minuta.